Één plus één is Match

Runnersdate.nl is als datingsite een vreemde eend in de bijt. Bij ons zoek je niet alleen maar naar een snelle date, een afspraakje, maar echt iemand waar mee jij ook jezelf zou kunnen verbeteren.
Een maatje, een coach een sparring partner en dan toch die nieuwe liefde?

Onze rol is daarin weg gelegd en we hebben veel reacties gekregen over hoe wij nu eigenlijk matchen. Dat matchen doen we heel verrassend niet zelf. We hebben daar een formule voor ontwikkeld waar van wij denken dat deze een goed beeld geeft wat een goede match kan zijn.

Die formule gaan we niet prijs geven, omdat dit een stukje van ons systeem is, maar wat we  voortdurend willen bijwerken, veranderen en willen aanpassen op de behoefde van onze bezoekers.

Bij Runnersdate.nl heb je inmiddels een account aangemaakt, of ga je dat nog doen. Voor het gemak gaan we er vanuit dat je dat nog gaat doen.

Als je een account aanmaakt dan geef je een aantal kenmerkende gegevens van jezelf op.
We denken dan aan een locatie waar je woont, aan de hand van een postcode, maar ook of je een man of vrouw bent. Deze gegevens zijn interessant voor degene die jou zoekt, want die zoekt een man of vrouw in een bepaalde straal van zijn woonplaats.

Vervolgens geef jij een aantal gegevens op waar jij naar opzoek bent. Zoek je een man, vrouw in welke leeftijdscategorie enzovoort.

Met deze gegevens kunnen wij al een vergelijking opstellen, maar goed, daarmee heb je geen match op persoonlijk niveau. Daar komt nog veel meer bij kijken. Maar het begin is er al.

Vervolgens stellen wij een aantal vragen. Sommige zijn makkelijk andere wat meer privé.
Elk antwoord heeft bij ons in het systeem een verschillende score. 

Als voorbeeld: Houd je van honden of katten?
Heeft honden een score van 1 en katten een score van 2.
Marja en Henk wonen bij elkaar in de buurt, maar Marja houd niet van Honden en Henk wel.
Volgens het systeem zijn Marja en Henk op gegevens een match, maar in de score niet, want Marja en Henk hebben in dit geval een match van 50%. 

Er is een match op gegevens, maar niet op persoonlijk vlak. Daarom stellen we meerdere vragen om een beter beeld te krijgen.

Het systeem kijkt niet alleen naar de verschillen maar ook naar de overeenkomsten die je met elkaar hebt. Als je van de 30 vragen maar 3 overeenkomstige antwoorden hebt gegeven, dan zullen jullie interesse gebieden erg ver uiteen liggen, maar heb je er meer dan zal de score ook hoger worden.

Een 100% match is dan ook een onmogelijke opgave, maar een 75% of 80% match is heel hoog.
Wij denken dat dit een goede basis is om in ieder geval even een berichtje te gaan sturen en wie weet vindt je dan de vriend of vriendin voor het leven!